נשירת שיער בגיל הזהב

בקרב אנשים בגיל הזהב, רבים הסיכויים לנשירת שיער או להתקרחות. התופעה חלה על נשים ועל גברים כאחד, כאשר הנשים סובלות לרוב מדלילות השיער, שלאחריה יש נשירת שיער, ואילו הגברים סובלים מהתקרחות. עוד בטרם מגיעים אנשים לגיל הזהב, התופעות של נשירת השיער מתחילות לצוץ.

על פי רוב, התופעה מתחילה בסביבות גילאי 40-50, כאשר אחוז הגברים אשר סובלים ממנה הוא גבוה יותר מאחוז הנשים. ישנן סיבות רבות ושונות לתהליך נשירת השיער (סיבות פנימיות וסיבות חיצוניות), שהוא תהליך טבעי ובלתי נשלט. בתחילת הדרך, אנשים עשויים לגלות כמה שיערות שנשארו על הכר לאחר שינה, לאחר מכן השיער שעל הקרקפת יהיה דליל יותר משהיה בעבר והשלב האחרון זהו בעצם תהליך ההתקרחות.

גורמים לנשירת שיער בגיל הזהב

קיימים גורמים רבים אשר יכולים להשפיע על נשירת שיער והנטייה להתקרחות:

גנטיקה- התופעה של נשירת השיער וההתקרחות היא לרוב תופעה גנטית, אשר עוברת בתורשה. ליותר מ-50% מאוכלוסיית הגברים ישנה נטייה גנטית לנשירת שיער ולהתקרחות. אצל הנשים התופעה אמנם קיימת, אך באחוזים נמוכים יותר.

מחלות ונטילות תרופות- בקרב אנשים בגיל הזהב מתחילות לצוץ מחלות שונות אשר עלולות לגרום לנשירת שיער. רבים מהם גם נוטלים תרופות,  בעלות תופעות לוואי של נשירת שיער. מחלות לב, עודף כולסטרול, סוכרת, מחלות זיהומיות, חום ממושך ואנמיה הן מחלות האופייניות לגיל הזהב והן פוגעות בשורשי השיער, מה שגורם לנשירה ולהתקרחות.

בעיות עור- הקרקפת בגיל הזהב הופכת להיות יבשה ומקולפת, ישנם עודפים של שומן, פצעים, קשקשים, דלקות עור וכדומה. זהו עור לא בריא של הקרקפת, מה שגורם על פי רוב, להיחלשות השערה ולנשירתה. מחלות עור כמו סבוריאה או פסוריאזיס, גורמות לשיבוש האיזון של עור הקרקפת ושל שורשי השיער.

מתחים- אנשים רבים בגיל הזהב חשים לחצים נפשיים, חרדות, טראומות ומתחים בשל ההזדקנות והופעתן של המחלות השונות, דבר שעלול לפגוע במנגנונים של צמיחת השיער ולנשירה.

ליקויים בזרימת הדם לזקיקי השיער- בקרב אנשים בגיל הזהב עלולים להיות ליקויים באופן זרימת הדם בגוף, על אחת כמה וכמה גם באספקת דם תקינה לזקיקי השערות. במצבים כאלו, השיער לא צומח בצורה תקינה.

הורמונים לא מאוזנים- אנשים רבים בגילאי המעבר מתחילים לסבול משינויים הורמונליים (פנימיים וחיצוניים) שפוגעים בצורת צמיחתו של השיער וגורמים לנשירה. אנשים שסבלו מכך בגיל המעבר, ימשיכו לסבול מכך גם בגיל הזהב.

תזונה לא נכונה- אי הקפדה על תזונה בגיל הזהב גורמת לכך שהגוף לוקה בחוסרים במינרלים ובוויטמין, דבר אשר מאיץ את נשירת השיער. חוסרים אלה נובעים גם מבעיות במעיים ומחיידקים במערכת העיכול, תופעות שקורות בגיל הזהב.

הצטברות רעלים בקרקפת- אדם אשר היה חשוף בגיל צעיר לזיהומים במקום עבודתו וכתוצאה מכך סבל מנשירת שיער, יסבול גם כן בגיל הזהב, כאשר נשירת השיער תתגבר ואף תחול התקרחות.

אלכוהול, עישון וסמים- אדם שצרך חומרים אלו בצעירותו, יסבול מנשירת שיער בגיל המעבר, גם אם הפסיק כבר לצרוך אותם. חומרים אלה מאיצים את הזדקנות העור, מכווצים את כלי הדם וזרימת הדם לא תקינה, מה שגורם לנשירה.

טיפול בנשירת שיער

כיום ישנן דרכים שונות לטיפול בדלילות השיער ובנשירה, כדי למנוע את תופעת ההתקרחות. הדרכים האלה כוללות תכשירים רפואיים, טיפולים אסתטיים, תרופות וטיפולים טבעיים. במידה ומתחילים לטפל בבעיה עוד בתחילתה, נמנעת האצת הנשירה וההתקרחות. על כן, ככל שאדם יתחיל לטפל בבעיה בהיותו צעיר, כך הוא יסבול ממנה פחות בגיל הזהב.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033850

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר