קלנועית

קלנועית היא כלי רכב חשמלי, קל תנועה, אשר מסייע לאלפי קשישים ובעלי מוגבלויות לעבור ממקום למקום בכוחות עצמם. אם בתחילת דרכה שימשה הקלנועית בעיקר בקיבוצים ובמושבים, הרי שפשטות ההפעלה שלה, המהירות הגבוהה יחסית שהיא מספקת עבור הקשיש (כ-12 קמ"ש) ותחזוקתה הנוחה הביאו לפופולאריות רבתי, אשר מתבטאת במדרכות ישראל, בבתי אבות ובבתי הדיור המוגן.

אתה מתכוון לרכוש קלנועית עבורך או עבור אדם הקרוב לך? חשוב שתדע כי ישנם סוגים שונים של כלי רכב מסוג זה, כל אחד עם מאפיינים ייחודיים משלו ולכן יש להשקיע את מירב המאמצים בבחירה.

מיקרו קלנועית

הסוג הראשון שנסקור מתייחס לקלנועיות קטנות מידה וקלות משקל. מיקרו קלנועית יכולה להגיע למהירות של כ-8 קמ"ש, ולכן היא לא המהירה ביותר שתוכלו למצוא. כתוצאה מכך, היא משמשת בעיקר לנסיעה למרחקים קצרים, ומעבר לכך- עושה את דרכה לרוב במקומות עם תנאי נסיעה פשוטים: מבנים סגורים, מדרכות עירוניות ועוד.

מיני קלנועית

יש שמבלבלים בין המיני קלנועית לסוג הקודם, ולא בכדי. הגודל דומה, המשקל לא שונה בהרבה, וגם השימושים של כלי רכב זה זהים. עם זאת, מיני קלנועית יכולה להגיע לטווחי נסיעה גדולים יותר מאשר המיקרו קלנועית (עד 20 קילומטרים). מהירות הנסיעה דווקא זהה.

מידי קלנועית

מבין שלושת הדגמים שסקרנו עד כה, דגם זה הוא המהיר ביותר, ומגיע למהירות של עד 12 קילומטרים בשעה- המהירות המרבית המותרת בחוק הישראלי לנסיעת קלנועיות. גם טווח הנסיעה גדול יותר, ועשוי להגיע עד 50 ק"מ. כל אלה הופכים את המידי קלנועית ליעילה בנסיעה גם בדרכים קשות, דוגמת מדשאות, שבילי חול ועפר ועוד.

מקסי קלנועית

עם דגם המקסי קלנועית אנחנו כבר נכנסים למגרש של כלי הרכב הגדולים. המהירות האפשרית עומדת גם במקרה הזה על 12 קמ"ש, אולם מרחקי הנסיעה האפשריים מגיעים כבר לכ-60 ק"מ. סוג זה של קלנועית מציע גם חידוש מעניין ביחס לדגמים הקודמים: משקל הנשיאה המקסימאלי על פני הקלנועית גבוה בעשרות מונים מהרכבים שהוזכרו קודם לכן, מה שהופך אותה לאידיאלית לנסיעה של שני אנשים בו זמנית.

קלנועית עם שלושה או ארבעה גלגלים

חלוקה נוספת שניתן לעשות בין כלי הרכב החשמליים השונים נוגעת למספר הגלגלים שלהם. קלנועית אפשרית בדגמים של שלושה וארבעה גלגלים. קיימים שני הבדלים עיקריים בין הסוגים השונים: ראשית, רדיוס הסיבוב גדול יותר כאשר מדובר בארבעה גלגלים. לכן, ניתן לנוע ביתר קלות באזורים שאינם ישרים.

מלבד זאת, קלנועית הכוללת ארבעה גלגלים נחשבת למהירה ולחזקה הרבה יותר, ולכן מתאימה לתנאי שטח- זאת להבדיל, כמובן, מקלנועית שלושת הגלגלים שנוחה לנסיעה רק על פני מרצפות ומדרכות ישרות.

קלנועית – אפשרות קיפול

בשוק הקלנועיות הפורה כיום, ניתן למצוא גם כלי רכב אשר אינם חייבים להישאר כפי שהם בכל עת. הקלנועית המתקפלת היא סוג כזה: קיפולה מאפשר לדחוס אותה לחללים קטנים, דוגמת את המטען של הרכב. כך ניתן להסיע קשישים בקלות  באמצעי תחבורה מגוונים, ולפרוס את הקלנועית ברגע המתאים.

הקלנועית המתפרקת מאפשרת אף היא את הגמישות הזו. היתרון הגדול של קלנועיות מסוג זה הוא היכולת להפריד בין כל החלקים הכבדים, ולקחת את החלקים השונים במקרה הצורך.

למרות מה שעלול להשתמע מהכתוב מעלה, הרי שחלוקת הקלנועית לסוגים היא לפי קטגוריות שבהחלט יכולות להיות חופפות. קלנועית בגודל מיני, למשל, יכולה להיות בעלת שלושה או ארבעה גלגלים כאחד. כתוצאה מכך, יש לשקול את כלל המרכיבים שהוזכרו טרם רכישת הקלנועית. רק כלי רכב אשר יתאים לקשיש מכל הבחינות הוא זה שצריך להירכש על ידו.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033850

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר