סינוסיטיס בגיל הזהב

סינוסיטיס בגיל הזהבסינוסיטיס היא דלקת המופיעה ברירית הסינוסים ובאף, מה שמביא לשורה ארוכה של תסמינים שאינם נעימים: כאבי שיניים, כאבי ראש, עייפות, שיעולים, חום, לחצים באוזניים ועוד.

לסינוסיטיס יש מספר גורמים עיקריים, חלקם הגדול משותף לכל האוכלוסייה: המשמעות היא שכל אדם עלול למעשה לסבול מסינוסיטיס. מאמר זה מציג את כל מה שחשוב לדעת על סינוסיטיס בגיל הזהב.

הגורמים המרכזיים לסינוסיטיס בגיל הזהב

סינוסיטיס בגיל הזהב עלול להיגרם עקב גורמי הסיכון ה"כלליים" – למשל חיידקים או נגיפים – אבל גם בעקבות תהליכים המזוהים יותר עם האוכלוסייה המבוגרת. הקשר הראשון קשור לתסמיני ההזדקנות המרובים, הן פנימית והן חיצונית, ביניהם תופסת מקום של כבוד מפוקפק הידלדלות של קרומי הריר והתנוונות שלהם.

תהליכים אלו עלולים לגרום לחסימת האף, והתוצאה היא הגדלת הסיכויים לסינוסיטיס ולפעמים גם החמרת התסמינים המזוהים עם הבעיה. היחלשות המערכת החיסונית של האדם בגילאים המבוגרים הופכת אותו לפגיע יותר בפני זיהומים, חיידקים ומחלות, אשר חלקם מגדילים את הסיכויים לסינוסיטיס.

תרופות מגבירות את הסיכון לסינוסיטיס – כך, למשל, תרופות המכילות מדללי דם או תרופות לטיפול באוסטאופורוזיס. תרופות אלה בחלקן מביאות לבעיות הקשורות לקרום האף, לנזלת, התייבשות, גירויים במערכת הנשימה וגם לסינוסיטיס, בצורה ישירה או עקיפה.

תסמיני סינוסיטיס בגיל הזהב

עם הבנת הגורמים לסינוסיטיס בגיל הזהב, יש לבחון את התסמינים העיקריים המזוהים עם הבעיה בשלב זה של החיים, וגם כאן החדשות אינן מעודדות במיוחד. בין התסמינים המזוהים עם סינוסיטיס בגיל הזהב (חלקם כלליים וחלקם אופייניים יותר לאוכלוסיה זו) ניתן מנות חסימה באף ובנשימה ההופכת לחמורה יותר בלילה, יובש במעברי האף, עייפות, חום ועוד.

כאשר הסינוסיטיס הוא כרוני עלולות להיכנס לתמונה בעיות אחרות, דוגמת פגיעה בחושי טהעם והרוח עקב הניקוז העבה שמאפיין את מערכת הנשימה לאורך זמן, לחצים בפנים, אדמומיות המופיעה על גבי האף, גירויים לא נעימים להתמודדות ועוד.

החדשות המעודדות: יש מה לעשות

שיטות התמודדות וטיפול רבות זמינות להפחתת חומרת תסמיני סינוסיטיס בגיל הזהב, המאפשרים שיבה לתפקוד מלא. זה מתחיל, עם משככי הכאבים הכלליים יותר. המשככים הבסיסיים לא יצריכו מרשם רופא, אך משככי כאבים חזקים יותר נקבעים לאחר בדיקה רפואית והחלטת הרופא לרשום אותם. תרופות אחרות מיועדות להורדת חום הגוף.

טיפול באמצעות נוזל מלח נחשב ליעיל מאד ואינו כולל תופעות לוואי משמעותיות, כך שלפעמים מוחלט להשתמש בו בשלב ראשון. דרך טיפול אחרת היא גלוקוקורטיקואידים לאף, המאפשרים להפחית את דרגת החומרה של הדלקת ברירית האף, למקסם את ניקוז הסינוסים ולפשט את התסמינים כתוצאה מכל אלה.

יש לציין שניתוחים פחות מומלצים עבור אנשים מבוגרים, עקב דרגת הסיכון המוגברת אצלם, ולכן נהוג לבצע אותם כיום בעיקר כמוצא אחרון.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033850

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר