גישור לטיפול בקשישים

גישור משפחתי לטיפול בקשישיםכשבן משפחה מגיע לגיל הזהב, החיים שלו ושל בני המשפחה צפויים להשתנות. הסיבה היא שעם הגיל גדלות לרוב הבעיות הבריאותיות, כאשר יכולת התפקוד של האדם יורדת בצורה הדרגתית, עד למצב בו הוא זקוק לסיוע של הזולת.

זהו מצב מורכב להתמודדות בני המשפחה. המתחים עולים והריבים עלולים לצוץ. כשנראה שהמצב עלול לצאת משליטה, גישור משפחתי יכול לשנות את התמונה לחלוטין.

מורכבות היחסים המשפחתיים

למרבה הצער, טיפול בקשיש עלול לגרום ל"התנגשויות" רבות בין בני המשפחה, ולפעמים גם בינם לבין האדם המבוגר. האווירה הכללית בתקופה הזו נוטה להיות שלילית עד פסימית, כשבני המשפחה מבינים שנכנסו למצב מורכב להתמודדות. באווירה משפחתית ערוכה זו, מחלוקות צצות בקלות וקשה יותר לפתור אותן. גם המשפחות שהיו היציבות ביותר עלולות לסבול מיחסים רעועים בין הנפשות הפועלות בתנאים אלה.

לתמונה המורכבת יש להוסיף מחלוקות ודילמות הנוגעות לטיפול בקשיש. במצבים רבים חשוב שיהיה איתו אחד מבני המשפחה להשגחה, לסיוע, להסעה לסידורים וכן הלאה. האתגר הגדול הוא לחלק את המשימות בצורה שווה בין בני המשפחה, במטרה למנוע מצב בו כל העול מוטל על אחד מבני המשפחה, עד שהוא עלול לפתח תחושות שליליות כלפי שאר בני המשפחה, כולל המבוגר.

הטיפול בקשיש כולל במקרים רבים גם הוצאות כלכליות על תרופות או מטפלים אישיים: חלוקת האחריות בין בני המשפחה יכולה להיות רלוונטית גם במקרה הזה, מתוך אותם שיקולים.

הפתרון: גישור משפחתי

במקרים רבים, המתחים והלחצים עולים במשפחה עם השינוי בגילאי בני המשפחה. כשלא מצליחים לפתור את הבעיות, מומלץ לפנות לאיש מקצוע כגון מטפל משפחתי, או אדם אחר שייקח על עצמו את המשימה החשובה כל כך של גישור בין בני המשפחה.

גישור משפחתי, בין אם לטיפול בקשישים ובין אם לכל מטרה אחרת, הוא תהליך ארוך ורב שלבי. במקרים רבים, חשוב שבני המשפחה יבינו מה המקור למתחים, כיצד כל אחד מהם יכול להשתפר ומהן הפעולות שיש לבצע על מנת להחזיר את התא המשפחתי.

הגישור כולל לא רק הבנה של התהליכים אלא גם התנסויות מעשיות, בצורה של תרגילים או "שיעורי בית". חשוב לקחת את התהליך במלוא הרצינות ולהיכנס באמת בעובי הקורה – רק כך התהליך יוכל להסתיים בהצלחה ותוך פרק זמן סביר יחסית.

שיתוף הקשיש בגישור המשפחתי

משפחות רבות חוששות לערב את האדם המבוגר בתהליך, עקב מחשבה (בהחלט הגיונית) שהוא עלול להתנגד לו. דאגה אחרת היא שהאדם המבוגר יחוש רגשות אשמה בשל ההשפעה השלילית על המשפחה הנגרמת "בגללו", לכאורה, מה שלא ישפר את המצב שלו.

מנגד, שיתוף האדם המבוגר עשוי בהחלט להוריד למשתתפים בטיפול אבן מהלב, כשהמעורבות שלו יכולה גם למקסם את הטיפול עוד יותר. יש סוגיות בהן נדרש שיתוף של כל אחד מבני המשפחה וקבלת החלטות אליהן הוא בהחלט יכול להיות שותף.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033850

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר